Novcem za djecu kupovali su i hrvatsku viagru

Čakovec

Čakovec

Čakovec HOSTING AKCIJA - Popust na hosting od 50%
Novo: 11.11.2018  u  16:49

Čakovec › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Novcem za djecu kupovali su i hrvatsku viagru

 
Najnoviji videi
 
Čakovec Lea Dekleva - Jos sam tu Lea Dekleva - Jos…
Čakovec Cher Lloyd’s X Factor Audition Cher Lloyd’s…
Cher Lloyd's X Factor…
Čakovec Beyonce - Listen Official Video HD Beyonce - Listen…
Beyonce - Listen…
Čakovec Došli smo ostaviti trag - Hrvatska Došli smo ostaviti…
Sjajna reklama za…
Recepti
Mrki mufini - Čakovec, cakovec.com.hr Mrki mufini
Ljubitelji gorke čokolade…
Zelene rajčice i lučice u octu - Čakovec, cakovec.com.hr Zelene rajčice i lučice…
Simpatične male zelene…
Rajčice punjene paštetom i mozzarellom - Čakovec, cakovec.com.hr Rajčice punjene paštetom…
Brojne su inačice punjenih…
Ljuta salsa - Čakovec, cakovec.com.hr Ljuta salsa
Udružili se pelati,…
Igre, igrice
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Čakovec, cakovec.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Čakovec, cakovec.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Čakovec, cakovec.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
CMS sistem za zahtjevne korisnike

CMS sistem za zahtjevne korisnike

 
01
 
04.2014

Novcem za djecu kupovali su i hrvatsku viagru

OPTUŽNICA PROTIV SABE
Novcem za djecu kupovali su i hrvatsku viagruProtiv Sabe svjedoče bivši SDP-ovci koji su pokrenuli slučaj
 

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je ukinulo imunitet Željku Sabi kako bi se protiv njega mogla pokrenuti dva nova kaznena slučaja. Riječ je o optužbama za prisvajanje novca za odlazak vukovarske djece na more i stranačko zapošljavanje podobnih u gradskoj tvrtki Komunalac. Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru tereti Sabu za zloporabu položaja i ovlasti, pronevjeru i prisvajanje 76.567 kuna sakupljenih od roditelja koji su za besplatno ljetovanje djece iz Vukovara plaćali troškove osiguranja. Dio tih sredstava trošio se na put, cigarete, alkohol, kavu, hranu, piće, dnevni tisak, a zanimljiv je i jedan od računa od 29. svibnja 2008., evidentiran pod rednim brojem 354, u kojem stoji da je u ljekarni Tea Pharm kupljen medicinski preparat Dinamico (hrvatska inačica viagre koja pomaže pri erektilnoj disfunkciji).

Svjedoci bivši SDP-ovci

Prema optužnici, akcija Ljeto u Vukovaru započela je 2005., pri čemu se Sabu tereti za period do 2009. U tom vremenu preko Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), koji se vode kao inicijatori akcije, ljetovalo je ukupno 1749 djece iz Vukovara. Roditelji su za svako dijete plaćali troškove osiguranja koji su dosezali i 120 kuna, dok je stvarna cijena iznosila nešto više od sedam kuna. U optužnici se navode i izjave više svjedoka uključenih u akciju, najvećim dijelom bivših članova SDP-a koji su i pokrenuli taj slučaj, među kojima neki govore i da su prikupljena sredstva od roditelja isplaćivali Sabi izravno na ruke. Radilo se o iznosima od oko 6000 kuna. Svjedok Siniša Mudri, inače ranije tajnik GO SDP Vukovar, rekao je da je u vremenu od prikupljanja uplata roditelja pa do internih financijskih izvješća novcem raspolagao Sabo.

Evidencije uplata

Među dokazima se navodi i izvješće financijsko-knjigovodstvene vještakinje Sanje Opačak koja je utvrdila temeljem prikupljenih dokumenata da primici u blagajni nisu u skladu sa zakonskim propisima te da je bilo potrebno svakom uplatitelju izdati uplatnicu o primitku sredstava kao potvrdu o plaćanju. Navodi i da je evidencija primitaka vođena zasebno kao interna evidencija provođenja akcije i nije vođena u sklopu evidencija primitaka i izdataka HDLSKL-a. Dokaz tome su i dokumenti i rokovnik s evidencijom uplata u kojem su roditelji potpisom potvrđivali svoje uplate, a koje su svjedoci dostavili DORH-u. Za svaku od godina akcije Opačak je odredila koji su realni troškovi ljetovanja djece, a koliko se ne može dovesti u izravnu vezu sa provođenjem akcije.

Sabo je naveo da ne zna tko je podnositelj toga računa te radi li se o šali, daru za nečiji rođendan kao i da nije znao koja je namjena toga preparata. Rekao je i da je odluku o pripremanju aktivnosti donosio GO stranke kao i da je to isto tijelo donosilo i odluke o provođenju akcije i o završnom izvješću. Rekao je i da je s obzirom na troškove organizacije donesena odluka da se roditelji pozovu da svojom novčanom uplatom sudjeluju u boljoj organizaciji ljetovanja i u troškovima. Tvrdi i da je o svemu odluke donosio GO i NO stranke kao i da su prikupljena sredstva trošena sukladno odlukama odbora te da su članovi organizacije donosili račune kako bi im se odobrio taj trošak. Za neke od računa rekao je i da se ne može sjetiti tko je podnositelj i o kojoj se svrsi radilo.

U optužnici protiv Sabe kao prvooptuženog navodi se i ime bivšeg direktora gradske tvrtke Komunalac Marinka Leke koji se branio šutnjom. Njega se tereti da je kao direktor tvrtke, a suprotno pravilniku tvrtke te na zahtjev Sabe, zaposlio Srđana Šijakovića na određeno vrijeme na radnom mjestu administratora za plovne putove. Prema tvrdnjama svjedoka, on se nije pojavljivao na poslu nego je radio u gradskoj upravi.

Autor: IZHR 4.0vecernji.hr
  • Čakovec Protiv Sabe svjedoče bivši SDP-ovci koji su pokrenuli slučaj
Vijest se nalazi u:

 
Čakovec Uključite se u IZHR
Čakovec SVI ZA SVE - IZHR
pretraži portal...
Kontaktirajte uredništvo portala grada Čakovec

 

 

 

Čakovec Beba
Sveta tri kraljaNova godinaSveti StjepanBožićDan svih svetihDan neovisnostiŠpacirfestLiburnia Jazz FestivalTerraneoDan domovinske zahvalnosti
 
cakovec.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - cakovec.com.hr
 
 
Koje predmete bi trebalo uvesti u osnovne škole?
  •   Domaćinstvo
  •   Etiku
  •   Informatiku od 1. razreda
  •   Seksualni odgoj
 
 
IZHR 4.0

IZHR 4.0

 
 

Čakovec › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Novcem za djecu kupovali su i hrvatsku viagru

 

 

 

 

 
 
Čakovec RSS - Powered by: WMD - Web Hosting Čakovec - CMS Čakovec - Izrada web stranica Čakovec - SEO Čakovec - Web trgovina Čakovec - Vijesti